Nieuwe woningen

Wonen in de Oosterhamrikzone

Naar het overzicht
Nieuwe woningen

De Oosterhamrikzone is een transformatiegebied waarbij de oude bedrijvigheid stap voor stap plaats heeft gemaakt voor een gemengde woonbuurt. Er wordt momenteel druk gesaneerd, gesloopt, gebouwd en worden nieuwe bewoners verwelkomd. Aan de noordzijde van het Oosterhamrikkanaal worden de bestaande bouwblokken afgerond met Stadsvilla’s waarin verschillende woonvormen worden gerealiseerd. Aan de zuidzijde biedt het bestemmingsplan meer ruimte voor hoogteaccenten en volumineuze gebouwen. Door ruimte te laten voor dwarsstraatjes en doorzichten wordt voorkomen dat de bebouwing te massief wordt. De woningbouwprojecten kunnen onafhankelijk van een autoverbinding worden ontwikkeld. Uiteraard worden de raakvlakken nauwlettend in de gaten gehouden.  

Met de Aanpak Oosterhamrikzone willen we dit deel van de stad beter bereikbaar maken, slimme en veilige fietsverbindingen aanleggen net als meer groen, beter zicht op het water en aantrekkelijke wandelpaden. Zodat het ook in de toekomst prettig is om in de Oosterhamrikzone te wonen en te werken.

 

De woningbouwprojecten in de kaart

Reacties

 1. Laura

  17:07 27 okt 2017

  Bij Oosterhamrikkade 84-88 worden niet 10 maar 18 stadsvilla's gebouwd, gericht op jonge gezinnen. Alle nieuwe bewoners hebben meerdere jonge kinderen.

  1. Elise (communicatieadviseur)

   09:38 30 okt 2017

   Hoi Laura! Bedankt voor je opmerking, heel scherp! Het is zojuist aangepast.

Laat een reactie achter
 • Wordt niet openbaar gemaakt