Wat gebeurt er met het Bernoulliplein?

11-01-2018

geen reacties
Wat gebeurt er met het Bernoulliplein?

Wat gebeurt er met het Bernoulliplein? Met die vraag kwam een aantal verontruste bewoners bij het informatiecentrum van Aanpak Oosterhamrikzone. Aanleiding voor die vraag waren de tekeningen van de fietsvriendelijke Korreweg, die op 23 november tijdens de inloopbijeenkomst zijn gepresenteerd. Op de tekeningen waren wandelpaden en een kiosk op het Bernoulliplein te zien. De verontruste bewoners willen juist de huidige situatie graag behouden.

 

Er gebeurt niks...

Om eventuele onrust direct weg te nemen: er gebeurt niks met het Bernoulliplein.

In het nadenken over en het ontwerpen van een meer fietsvriendelijke inrichting van de Korreweg is uit sessies met bewoners naar voren gekomen dat het versterken van het groene karakter een kans biedt. Het Bernoulliplein, de Floresvijver, het Hamburgerplantsoen en het Molukkenplantsoen zijn plekken die bewoners waarderen. Tegelijkertijd met de herinrichting van de fietsvriendelijke Korreweg kijken we ook hoe we deze bijzondere plekken aan kunnen laten sluiten op de Korreweg. 

Een afbeelding uit de definitieve plankaart. Wandelpaden en een kiosk maken geen onderdeel uit van de plannen. Een afbeelding uit de definitieve plankaart. Wandelpaden en een kiosk maken geen onderdeel uit van de plannen.

Hoe die wandelpaden en kiosk in de tekeningen komen?

Dat waren suggesties die de landschapsarchitecten in het ontwerpproces hebben ingebracht als onderdeel van het gesprek over de toekomst van het Bernoulliplein. De tekeningen zoals we die op 23 november hebben gepresenteerd waren een tussenstand. Als gemeente zien wij de waarde van het huidige gebruik van het Bernoulliplein: er wordt veel gevoetbald, het is een prima plek om te picknicken en in strenge winters wordt er zelfs geschaatst. Er is nu volop ruimte voor markten, festivals en concerten. Wat ons betreft blijft het plantsoen zoals het nu is. 

Kortom, ideeën en suggesties zijn vaak goed om het gesprek over de toekomst te kunnen voeren. De conclusie over het Bernoulliplein is dat we de huidige situatie behouden!

Meer nieuws

Bekijk nieuwsoverzicht

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt