Veel vragen van bewoners bij informatiebijeenkomsten

14-07-2017

geen reacties
  • Informatiebijeenkomst
  • Informatiecentrum
Veel vragen van bewoners bij informatiebijeenkomsten

In totaal kwamen ruim 200 omwonenden afgelopen dinsdag en donderdag naar de informatiebijeenkomsten in het informatiecentrum van Aanpak Oosterhamrikzone aan de Oosterhamrikkade 119. Omwonenden konden zich hier laten informeren over de plannen, waaronder de auto-, fiets- en busverbinding en de fietsvriendelijke Korreweg.

Het merendeel van de bezoekers kwam voor de plannen voor de auto-, fiets- en busverbinding. Er waren reacties van bezoekers die het een goed plan vonden en voordelen zagen terwijl vooral omwonenden hun zorgen uiten. Begrijpelijk, want de plannen kunnen ingrijpen op hun woon- en leefomgeving. Aan de Oosterhamrikkade noordzijde is vooral bezorgdheid over de variant Bundeling terwijl bewoners van de Vinkenstraat juist de twee andere varianten niet zien zitten. Naast zorgen gaven bezoekers ook aan wat zij belangrijk vinden voor de inrichting van de eventuele nieuwe rijstroken en busbaan, bijvoorbeeld over verkeersveiligheid, parkeren, speelvoorzieningen en groen. Over de fietsvriendelijke Korreweg waren de meeste bezoekers enthousiast.

70 reacties

Tijdens de bijeenkomsten zijn ongeveer 70 reactieformulieren ingevuld. De projectorganisatie verwerkt deze reacties in een rapport. Het rapport gebruiken we bij de verdere uitwerking van de plannen. Het reactierapport publiceren we binnenkort op de website.

Werkgroepen

In de uitnodiging voor de informatiebijeenkomsten stond ook een oproep om deel te nemen aan twee werkgroepen voor het uitwerken van de auto-, fiets- en busverbinding en van de fietsvriendelijke Korreweg. Hiervoor hebben zich inmiddels voldoende omwonenden aangemeld. Op korte termijn stellen we uit deze aanmeldingen twee groepen samen van maximaal 15 personen waarbij we streven naar een evenwichtige samenstelling. Wie zijn interesse voor de werkgroepen kenbaar heeft gemaakt, ontvangt op korte termijn bericht.

Impressie van de informatiebijeenkomst van 13 juli 2017

Meer nieuws

Bekijk nieuwsoverzicht

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt