'Je wordt hier niet van het kastje naar de muur gestuurd'

13-12-2017

geen reacties
  • Wat vindt de buurt?
'Je wordt hier niet van het kastje naar de muur gestuurd'

Aan de Oosterhamrikkade-zuidzijde is dit voorjaar een tijdelijk informatiecentrum voor het project Aanpak Oosterhamrikzone geopend. Daar kunnen buurtbewoners en andere geïnteresseerden terecht voor informatie over de plannen in het gebied. een regelmatige bezoeker van het informatiecentrum is gepensioneerd politieagent Gerrit Timmermans.

Timmermans woont aan de Hamburgerstraat en is als buurtbewoner nauw betrokken bij de plannen. “Ik heb 43 jaar bij de politie gewerkt, waar ik me vooral bezig hield met verkeersveiligheid. De kennis die ik in al die jaren heb opgedaan, laat ik graag los op de plannen voor dit gebied.”

Aanwaaien

Het informatiecentrum is twee dagen per week – op woensdag en donderdag – geopend. Er zijn dan mensen van de projectorganisatie aanwezig om vragen te beantwoorden, zorgen aan te horen of toelichtingen op de plannen te geven. Timmermans komt op die dagen regelmatig even aanwaaien. “Welke tips ik als ervaringsdeskundige zoal meegeef? Beperk het gebruik van verkeerslichten en kies waar mogelijk voor rotondes. Verkeerslichten zorgen eerder voor files en ergernissen en lang niet alle weggebruikers – vooral fietsers – houden zich aan de regels.”

Antwoord

Volgens de betrokken buurtbewoner wordt het informatiecentrum goed bezocht. “Logisch ook, want je wordt hier niet van het kastje naar de muur gestuurd. Er is altijd wel iemand aanwezig die antwoord op je vragen heeft.”

Meer nieuws

Bekijk nieuwsoverzicht

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt