Blijft de Oliemuldersbrug behouden?

11-06-2018

2 reacties
 • Nieuws
Blijft de Oliemuldersbrug behouden?

We krijgen de laatste week vragen over de toekomst van de Oliemuldersbrug. Er zou sprake van zijn dat er in de toekomstplannen voor de Oosterhamrikzone geen plek meer is voor de brug. Hoe zit dit nu eigenlijk?

De Oliemuldersbrug is een karakteristieke brug en een van de oudste, zo niet de oudste bestaande, handmatige ophaalbrug in de stad Groningen. Het voormalige brugwachtershuisje naast de brug is een gemeentelijk monument in de stijl van de Amsterdamse school. Bruggen zijn belangrijk om de verbinding tussen de beide zijden van het Oosterhamrikkanaal in stand te houden. Allemaal redenen waarom we de ambitie hebben om de brug en het brugwachtershuisje een plek te geven in het ontwerp voor de Oosterhamrikzone. We onderzoeken daarnaast ook nog of de huidige plek ook de meest logische is, of dat we de brug op een andere plek over het Oosterhamrikkanaal beter tot haar recht komt. Daarover gaan we met de bewoners om tafel. Maar hoe dan ook: de brug en het brugwachtershuisje worden niet vergeten!

Meer nieuws

Bekijk nieuwsoverzicht

Reacties

 1. Harry

  17:03 12 jun 2018

  Waarom wordt een ambitie uitgesproken? Waarom wordt niet geschreven dat de Oliemuldersbrug gewoon blijft bij de Oosterhamrikkade?

  1. Niels (communicatiemanager)

   08:56 13 jun 2018

   Dag Harry,
   We willen de de brug graag behouden,. Er moet alleen nog wel onderzoek plaatsvinden. Bijvoorbeeld of verplaatsing technisch kan.

Laat een reactie achter
 • Wordt niet openbaar gemaakt