De toekomst van de busbaanbrug

Een belangrijke schakel in de plannen voor de autoverbinding

Naar het overzicht
De toekomst van de busbaanbrug

De busbaanbrug over het Van Starkenborghkanaal is een onmisbare schakel in plannen voor een nieuwe autoverbinding in de Oosterhamrikzone. De brug moet veilig en stevig genoeg zijn om het extra verkeer aan te kunnen. We onderzoeken wat er nodig is om de huidige busbaanbrug geschikt te maken voor een auto- en busverbinding.

Belangrijk voor de toekomst van de busbaanbrug is dat het Van Starkenborghkanaal onderdeel is van de Hoofdvaarweg Lemmer- Delfzijl. Deze vaarweg wordt dieper en breder gemaakt zodat grotere schepen straks vlot en veilig kunnen doorvaren. Die grotere schepen passeren ook de busbaanbrug. Daarvoor moet de brug straks vaker open. Bussen en auto’s moeten dan wachten voor een open brug. Dat heeft niet alleen negatieve gevolgen voor de betrouwbaar­heid van de dienstregeling van het busverkeer, maar ook voor de doorstroming van het autoverkeer. Voor de langere termijn onderzoeken we daarom een geheel nieuwe verbinding. Bijvoorbeeld door een geheel nieuwe brug of een aquaduct.

Fietsverbinding

De gemeente Groningen en bewoners- en belangenorganisaties willen graag een nieuwe fietsroute aanleggen tussen Kardinge en de Binnenstad-Oost. Daarom onderzoeken we wat er voor nodig is om de busbaanbrug geschikt te maken voor bussen, auto’s én fietsers.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt