Variant Circuit

Busbaan blijft op huidige plek, auto’s in één richting via de Oosterhamrikkade en de Vinkenstraat, Wielewaalplein en E. Thomassen à Thuessinklaan

Naar het overzicht
Variant Circuit

In de variant 'Circuit' blijft de busbaan op de plek waar de busbaan nu ligt, maar worden de twee rijrichtingen van de autoverbinding verdeeld. Het autoverkeer rijdt dan naar de Binnenstad-Oost over de Oosterhamrikkade Noordzijde. Verkeer richting de oostelijke ringweg rijdt via de E. Thomassen à Thuessinklaan, het Wielewaalplein en de Vinkenstraat. 

Deze variant is afgevallen vanwege de slechte score op (verkeers)veiligheid. Daarnaast past een doorgaande autoverbinding niet in het winkelgebied van het Wielewaalplein. 

Variant Circuit - Aanpak Oosterhamrikzone

Reacties

 1. Harry

  08:33 23 okt 2017

  In deze variant zijn er geen parkeerstroken opgenomen. Deze pakeerstroken zijn noodzakelijk om het aantal auto’s van buurtbewoners te kunnen plaatsen. Waar moeten de wijkbewoners dan gaan parkeren? Als er een variant circuit wordt getekend met parkeerstroken ontstaan onveilige situaties (zie hiervoor mijn vragen bij de variant bundeling). In deze variant worden de wijkbewoners uit de Professorenbuurt die de wijk met hun auto willen verlaten eerst de stad ingeleid. Vermoedelijk zelfs over de Kapeijnbrug om vervolgens via de Vinkenstraat de stad weer te moeten verlaten. Dit wordt voor de bewoners van de Professorenbuurt erg omslachtig en veel reizen als zij een kastje willen halen bij de IKEA.

  1. Elise (communicatieadviseur)

   16:50 23 okt 2017

   Hoi Harry! Deze reactie lijkt op de eerdere vragen van jouw kant over de parkeermogelijkheden bij de variant Bundeling. Het antwoord is ook: we zijn de varianten samen met de bewoners, Sweco en Lola verder aan het uitwerken. Dat neemt niet weg dat we er graag een keertje over doorpraten. We nodigen je graag uit voor een kopje koffie in het informatiecentrum aan de Oosterhamrikkade om van gedachten te wisselen. Bijvoorbeeld op een donderdagavond?

   1. Harry

    08:39 24 okt 2017

    Dag Elise,
    Dank voor de uitnodiging. Ik neem deze graag aan en laat mij graag overtuigen dat de twee mogelijke rijbanen die (op de Europaweg na met vier rijbanen en diverse voorsorteervakken) de drukste ontsluitingsweg gaat worden volgens de beproefde modellen, nauwelijks invloed heef op de leefbaarheid van de aanliggende wijken. Donderdag a.s. 19:30 uur?

    1. Elise (communicatieadviseur)

     10:49 26 okt 2017

     Hoi Harry! Leuk dat je wil langskomen, ik stuur je een mailtje zodat we een afspraak kunnen maken.

Laat een reactie achter
 • Wordt niet openbaar gemaakt